هیچوقت مهمانی داشتید که دلتان بخواهد بیشتر و طولانیتر در خانهتان بماند؟ حتی مشتاق باشید هرگز ترکتان نکند؟ از وقتی یک شاخه گل طبیعی مهمان خانهی ما میشود دغدغهی مهماننوازی از او و بیشتر نگهداشتنش هم شروع میشود! پس بیایید تا اسراری در مورد این مهماننوازی را برایتان برملا کنم.
• مهمانهای ظریف و حساس شما یا پای پیاده میآیند و در منزلتان خانهنشینِ گلدان میشوند یا سوار بر باکس، سبد، جام و… یادتان باشد مهمترین راز مهماننوازی، دور نگهداشتن همه آنها از گرماست. نور مستقیم و مداوم آفتاب، منابع حرارتی و گرما، برای هر نوع گل شاخهبریدهای آزاردهنده ست و عمر میزبانی شما را کوتاه میکند. بنابراین نزدیک شوفاژ، بخاری و… یا حتی اپن آشپزخانه که همجوار پختوپز است، مکان مناسبی برای سکونت دائمی مهمان حساسمان نیست.
• اگر یک میزبان وسواسی هستید لطفا همان بدو ورود، مهمانهایتان را ضدعفونی نکنید. مایع ضدعفونیکننده و الکل، صورت ظریف مهمانتان را میسوزاند. در عوض، مهمانهای خانهبه دوشتان را فقط در مکان مناسبی اسکان دهید و آنها که پیاده هستند؛ جورابهای برگ را از پایشان جدا کنید و چند ثانیهای پاها را در ترکیب آب و مایع ظرفشویی غوطهور کنید. البته هرچه جداکردن برگها برای مهمانتان حیاتی و مفید است، شستوشوی بعدش فقط زحمت اضافی شما و اوست!
• در گام سوم از یک مهماننوازی شایسته، وقتی برگها را از پای گلها جدا کردید با قیچی یا یک چاقوی تیز یک سانت از پای گل را به صورت اریب برش بزنید تا مهمانتان بتواند از نوشیدنی گلدانی که برایش میگذارید به راحتی بنوشد. خیلی هم اریب برش نزنید که زیاد آب نوش جان کند و زود سیر شود که آن وقت زودتر مهمانی را ترک میکند! یادتان باشد هر بار نوشیدنی جدید برای گلها گذاشتید، این کوتاهی قد را تکرار کنید.
• و اما چهارمین راز مهم در مهمانداری که شاید کمتر بدانید: اگرچه بهترین پذیرایی از گلها حلکردن غذای گل در آب گلدان است اما ممکن است این گزینه در همه خانهها موجود نباشد. پس پذیرایی مناسب بعدی یکی دو قطره مایع سفیدکننده ظروف به ازای یک لیتر آب است! بعله دقیقا! کافی است این مقدار سفیدکننده را به نوشیدنی مهمان اضافه کنید تا نمکگیرتان شود و تلاش کند بیشتر کنارتان بماند. تازه همین دوسه قطره کافیست تا لازم نباشد هر روز نوشیدنی تازه سِرو کنید و یک یا حتی دوروز در میان هم برای تعویض آب گلدان فرصت دارید.
• از آداب مهماننوازی بعد از پذیرایی دسر است. و چه نیکو میزبانی ست آنکه بعد از پذیرایی کمی یخ به عنوان دسر در گلدان اضافه کند که ارمغانی شیرینتر از خنکی برای گلها موجود نیست!
• این نکته کوچک را هم از قلم نیندازیم که جداکردن برگ ها از دست و پای گلها تا آن قسمت ضروری ست که در نوشیدنی مهمانمان سرک نکشند! وگرنه میتوانید دست از سر برگهای بالانشین که داخل آب سرک نمیکشند بردارید تا مهمانتان بدون همنشین نماند!